Van 14 t/m 31 december zijn wij gesloten
Is het aanschuifbedje wel veilig?
Ja, maar je moet hem natuurlijk wel veilig gebruiken:
- wieltjes vastzetten
- hekje omhoog schuiven als het kindje alleen ligt
- gescheiden beddengoed
- zodra je zelf gaat slapen kun je het hekje eenvoudig omhoogschuiven
Sinds 2020 zijn de veiligheidseisen aangescherpt en mag het hekje niet meer helemaal omlaag geschoven worden.
De aanschuifbedjes zijn getest volgens de Europese veiligheidsnormen (EN 1130:2019).
Kan ik het aanschuifbedje ook gebruiken als ik een boxspring heb?
Ja, het bedje is heel geschikt voor een boxspring omdat het hoger gesteld kan worden dan de meeste andere co-sleepers. Het aanschuifbedje schuift je tegen het ouderlijk bed aan. Vervolgens zet je de wieltjes vast zodat hij niet weg kan schuiven. Door het geïntegreerde sluithekje is het extra veilig. Er zijn geen uitstekende poten die je onder het bed moet schuiven. Met de bijgeleverde bevestigingsset maak je het bedje vast aan de bedrand. Bij een boxspring zal deze meestal ontbreken en kan het bevestigen wat lastiger zijn. Bij een hele dichte boxspring kunnen de spanbanden niet vastgemaakt worden. Bij een boxspring met frame kunnen de banden aan de bodem vastgemaakt worden.
Is het mogelijk om het bedje aan het ouderlijke bed vast te maken?
Als de wieltjes op de rem staan kan het bedje niet van het ouderlijk bed wegschuiven. Sluit het hekje altijd zodra je bij het bedje weggaat.
Er wordt een bevestigingsset met spanbanden meegeleverd, waarmee je het bedje aan het ouderlijk bed kunt vastmaken, zonder de beweging van het hekje te hinderen.
Tot welke leeftijd kunnen babytjes in het aanschuifbedje liggen?
Het aanschuifbedje is gemiddeld te gebruiken tot de vijfde t/m negende maand, afhankelijk van hoe snel je kindje zich ontwikkelt. Wanneer een baby kan gaan zitten, knielen of zichzelf kan optrekken aan de spijltjes wordt het tijd voor een ledikant.
Heb ik een schroevendraaier nodig om het hekje er voor te schuiven?
Nee.
Het hekje wordt door een ingenieus systeem in de zijkanten van het bedje geborgd. Door het midden onder aan hekje naar binnen te drukken kan het hekje omlaag worden geschoven. Het hekje kan dan gewoon weer omhoog getrokken worden tot het weer geborgd wordt.
Kun je het alleen als kinderbankje gebruiken?
Nee, het bedje is erg robuust en zonder wieltjes kun je er zelfs met 2 volwassenen op zitten.
Je kunt het hekje aan de voorkant dan ook in zijn geheel verwijderen.
En dan zijn er nog een aantal klanten die het bedje op een "creatieve" manier gebruiken:
- Als tweeling wieg. Tegen elkaar aan geschoven en met lijmklemmen gefixeerd maak je er een gezellige tweelingwieg van. Ook weer eenvoudig van elkaar te rollen als ze elkaar wakker houden....
- Als oplossing bij een baby met reflux klachten. Het bedje kan dan heel eenvoudig schuin gezet worden door de poten op een verschillende hoogte af te stellen.
Is het gebruik van de optionele hoofdbeschermer veilig?
De stichting wiegendood adviseert om geen hoofdbeschermer te gebruiken: "Als de baby met neus en mond tegen een zachte ‘beschermer aan draait, kan dat tot verstikking leiden. Dat geldt vooral voor jonge baby’s die nog te weinig controle hebben over hun hoofd en nekspieren om zich uit die positie te bevrijden." Indien u toch een hoofdbeschermer wilt gebruiken, dan dient u hier alert op te zijn zodra het kindje beweeglijker wordt, maar nog niet groot genoeg om zichzelf weer weg te draaien.
Wij bieden het toch aan, want in veel omringende landen (Duitsland / België) is het wel gebruikelijk om een hoofdbeschermer te gebruiken.
De hoofdbeschermer geeft geborgenheid, en omdat hij niet rondom zit is er ook voldoende ventilatie.