Aanschuifbedje

Veel gestelde vragen

Aanschuifbedje / Troll Bedside crib

 

Is het aanschuifbedje wel veilig?

Ja, maar je moet hem natuurlijk wel veilig gebruiken:
- wieltjes vastzetten
- hekje omhoog schuiven als het babytje alleen ligt
- gescheiden beddengoed
- zodra je zelf gaat slapen kun je het hekje eenvoudig omhoogschuiven
Het bedje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (EN 1130:1996).

Kan ik het aanschuifbedje ook gebruiken als ik een boxspring heb?

Ja. Het bedje wordt niet aan de bedrand vastgemaakt, maar schuift hem er tegenaan. Vervolgens zet je de wieltjes vast zodat hij niet weg kan schuiven. Door het geïntegreerde sluithekje is het extra veilig.

 

Is het mogelijk om het bedje aan het ouderlijke bed vast te maken?

Als de wieltjes op de rem staan kan het bedje niet van het ouderlijk bed wegschuiven. Sluit het hekje altijd zodra u bij het bedje weggaat.

Indien u het toch geen veilig idee vindt om het bedje zo aan het ouderlijke bed te zetten, dan kunt u gebruik maken van de bevestigingsset.

 Deze antislipmat legt u onder uw eigen matras. De satijnbanden maakt u dan via de buitenkant aan de eerste platte spijlen van de zijkant vast. Dit doet u met een knoop en strik met dubbele knoop aan de buitenkant van het bedje.

 

  

Ons bed heeft een brede bedrand. Wat nu?

Bij een brede bedrand zal er een ruimte open blijven waar geen matrasje ligt. Dit kunt u opvullen door een strook schuim of een opgerolde handdoek te gebruiken.

 

In de kraamtijd komt de ouderlijke matras hoger te staan dan die van het aanschuifbedje.

Dit is voor deze korte periode niet zo'n probleem. Het matrasje van het aanschuifbedje komt dan wellicht iets lager dan die van het ouderlijke bed, maar dat is wel te overbruggen. U kunt het aanschuifbedje dan het beste op de hoogste stand laten staan. Indien u het bedje ook wilt verhogen, dan dient dit dusdanig te worden gedaan dat het niet kan gaan kantelen. U dient dan een stabiele constructie te maken en het bedje vast te maken om kantelen te voorkomen.

 

Tot welke leeftijd kunnen babytjes in het aanschuifbedje liggen?

Het aanschuifbedje is gemiddeld te gebruiken tot de vijfde t/m negende maand, afhankelijk hoe snel je kindje zich ontwikkelt. Wanneer een baby kan gaan zitten, knielen of zichzelf kan optrekken aan de spijltjes wordt het tijd voor een ledikant.

 

Heb ik een schroevendraaier nodig om het hekje er voor te schuiven?

Nee. Het hekje wordt in het midden door een klosje met een veermechanisme geborgd. Het hekje kunt je daardoor eenvoudig omhoog en omlaag schuiven.

 

aanschuifbedje als bankjeKun je het alleen als kinderbankje gebruiken?

Nee, het bedje is erg robuust en zonder wieltjes kunt u er zelfs met  2 volwassenen op zitten. 
Je kunt het hekje aan de voorkant dan eventueel ook in zijn geheel verwijderen.

 

 

 

En dan zijn er nog een aantal klanten die het bedje op een "creatieve" manier gebruiken:

- Als tweeling wieg. Tegen elkaar aan geschoven en met lijmklemmen gefixeerd maakt u er een gezellige tweelingwieg van. Ook weer eenvoudig van elkaar te rollen als ze elkaar wakker houden....

- Als oplossing bij een baby met reflux klachten. Het bedje kan dan heel eenvoudig schuin gezet worden door de poten op een verschillende hoogte af te stellen.

 

Is het gebruik van de optionele hoofdbeschermer veilig?

De stichting wiegendood adviseert om geen hoofdbeschermer te gebruiken: "Als de baby met neus en mond tegen een zachte ‘beschermer aan draait, kan dat tot verstikking leiden. Dat geldt vooral voor jonge baby’s die nog te weinig controle hebben over hun hoofd en nekspieren om zich uit die positie te bevrijden." Indien u toch een hoofdbeschermer wilt gebruiken, dan dient u hier alert op te zijn zodra het kindje beweeglijker wordt, maar nog niet groot genoeg om zichzelf weer weg te draaien. 

Wij bieden het toch aan, want in heel veel omringende landen (Duitsland / België) is het wel gebruikelijk om een hoofdbeschermer te gebruiken.
De hoofdbeschermer geeft geborgenheid, en omdat hij niet rondom zit is er ook voldoende ventilatie.